Πρέβεζα | Τοπικές Συνταγές | Τσιπούρες με σέλινο αυγολέμονο
Υλικά
4 τσιπούρες
1 κιλό σέλινο
100 γραμ. ελαιόλαδο
1 αυγό
χυμό δύο λεμονιών
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σέλινο και το κόβουμε κομματάκια.
Το σιγοβράζουμε σε μια κατσαρόλα με 2 φλιτζάνια νερό και λίγο αλάτι για 7-8 λεπτά και μετά το σουρώνουμε.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά και μετά ρίχνουμε το σέλινο με 1 φλυτζάνι νερό και τοποθετούμε από πάνω τις τσιπούρες, πλυμένες και αλατισμένες και τις σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, ανακινώντας 2-3 φορές την κατσαρόλα.
Έπειτα τις αυγοκόβουμε και τις αφήνουμε να βράσουν λίγο ακόμα (2-3 λεπτά) για να πήξει η σάλτσα.
Έτοιμες για σερβίρισμα!